lauantai 25. joulukuuta 2010

Joulun tunnelmia!




Kodin jouluisat tunnelmat...paketti tuliaisina Tukholmasta. Piti ostaa itselle taalainmaan heppa, mutta hyvällä ruotsinkielen taidollani sain sen ihanaan pakettiin. En raaskinut sitä avata vaan laitoin se paraati paikalle olohuoneen senkin päälle. Ja tähdet valaisevat jouluamme.

torstai 23. joulukuuta 2010

ihanaa joulua



Oikein ihanaa ja Rauhallista Joulua! Olemme asettuneet Rukan ihanan jouluiseen maisemaan ja joulun tunnelmaan.

tiistai 14. joulukuuta 2010

Joulun valmistelua


Iso joulupiparikoneisto on hurahtanut käyntiin.....39 isoa nimikkkopiparia koristelun alla......

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Ihan koukussa!



Mä sain työkaveriltani pikamarttakehon opastuksen isoäidin neliöihin. Ne on ihastuttanut mua jo jonkin aikaa, mutta nuo virkkaustaitoni on todellakin puutteelliset. Mutta siis pikakurssilta selvinneenä tässä on nyt tulos! Virkkailen neliöitäkunhan vaan on vähänkin aikaa. Samalla kun katselee telkkua on helppo vähän virkkailla. Lopputuloksesta en vielä tiedä, mutta on aivan ihana yhdistellä värejä ja katsoa mikä toimii parhaiten. Lisään kyllä tänne heti, jos/ja kun saan jotain konkreettistakin noista aikaiseksi.

Ihanan ihana talvi...




Koska en ole vielä päässyt jouluun mukaan (mikä on suuri ihme koska rakastan joulua...) täytyy ihastella talvea. Pidän talvesta, koska luonto on silloin niin ihanan värinen. Valkoinen vaihtelevissä sävyissään....tänäänkin näytti siltä kuin kaikkialle olisi ripoteltu tuhansittain timantteja jotka sitten kimaltelivat auringossa. Uskomatonta vaikka nyt eletään vuoden pimeintä aikaa voi hetken olla niin kaunista. Ja mun on silloin ihan pakko tankata aurinkoa, koska muuten en herää näinä muutamina viikkoina. Tässä muutamia kuvia päivältä. Ihania olivat lumikukkaset joita oli auton ikkunassa ja vilpolan ikkunat olivat myös saaneet lumikukkas kuvioinnin.

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Mustaa ja valkoista



Terveisiä Tukholmasta! Onpas pitkä viikonloppu täällä vierähtänyt nopeasti kauppoja kierrellen ja joulu juttuja koluten. Silmiin pistävä juttu täällä on ollut joulun mustavalkoisuus. Tai oikeastaan kaikki sisustukseen liittyvä on ollut mustavalkoista. Ja ihanaltahan se näyttää! Mä olen aina pitänyt valkoisesta sisustusvärinä ja mustasta pukeutumisessa. Mutta kyllä tuo musta alkaa muutenkin näyttämään päivä päivältä mukavammalta. Olohuoneen musta seinä siis odottaa mahtavan mustan tapetin löytymistä. Mutta siis mustvalkoiseen jouluun... Löysin täältä ihanaa valkoista joulupaperia ja mustaa sinettilakkaa eli tämän vuoden paketit tulee olemaan selkeissä väreissä. Tosin ehkä vähän pitää väriä lisätä esim nauhan muodossa. Katsotaan miltä ne sitten näyttää. Muita löytöjä on mm valkoinen puuhevonen ja brukan valkoiset säilytyslaatikot. Bruka oli ehdoton suosikki kun tänne länsinaapuriin kerran tulee ja ne on hieman halvempiakin täällä. Mieheni tosin oli sitä mieltä että samanlaisia kauppoja on koko tukholma täynnä " vähän koreja ja kynttilöitä niin on naisia jonoksi asti" Monia kauppoja on tullut kierretyä mutta positiiivisin yllätys oli quality outlet barnabyssä. Hieman oli vaikeuksia löytää se mutta kun luotimme minun suuntavaistooni löysimme sen hyvin. Siellä oli monia outlet myymälöitä samassa sumpussa hinnat 30-60% halvemmalla. Siellä tuli kierrettyä peak performancen liike läpikotaisin ja muutamasa muussakin tuli poikettua. Seuraavaksi tosin otan mukaani jonkun enemmän shoppailusta innostuneen ystävän :)
Keskustan kaupoista jäi mieleeni stochome niminen liike. Siellä myytiin kaikkea krääsästä designiin. Hassua oli että siellä muovi hörsyläpörsylä cupcake saippuoiden vieressä oli mm Eero Aarnion puppyjä ja riessentelin säilytys juttuja. Mutta siis kaikessa sekamelskaisuudessaan ihastuin liikkeeseen ja aion jatkossakin vierailla ko.'liikkeessä.
Myös granit niminen liike ihastutti juuri mustavalkoisuudellaan. Liikkeen valikoima oli melko suppea ja sisälsi lähinnä erilaisia säilytys juttuja, mutta omalla persoonallisella tyylillä ihastuin liikkeeseen. Ja siellä tuoksui salmiakki ;) sielä mukaani jäi lahjapaperi ja sinettilakka.
Huomenna siis kohti kotia kivonen tuliaisten kera.