maanantai 28. helmikuuta 2011

kevättä väreissä



Tänään kun oloni on ollut jo kohtalainen otin esiin ompelukoneeni. Sain tehtyä muutamia vaatekorjauksia ja uuden pöytäliinan ruokahuoneen pöydälle. Ihan kevään värinen ja yksi mun lempiväreistäkin. Nyt tosin nälkä kasvoi syödessä ja himo vaihtaa muitakin tekstiilejä on kova. Ainakin jossain vaiheessa haluan uusia koristetyynyjä ja jos sais vaikka jotain tekstejäkin lisättyä niihin...katsotaan. Nyt vaan odotan innolla kevään valoa ja kesää. Ensin tietenkin pääsiäinen , josta olen oppinut tykkäämään vuosi vuodelta enemmän. Lisää valoa ja väriä elämään.

Flunssaa ja inkivääriteetä


Huh!Olen ollut flunssassa ja kuumessa monta päivää. Nyt on jo ihan mökkihöperö olo ja aivan turta yskimisestä. Inkivääriteetä hunajalla on tullut juotua, mutta se on onneksi niin hyvää. Palanen inkivääriä kuorittuna sekä hunajaa kupin pohjalle ja kuumaa vettä päälle.....hetken haudutus ja valmista nautittavaksi. Nyt onneksi olo jo helpottaa ja huomenna on työpäivä.

maanantai 14. helmikuuta 2011

Ystävänpäivänä


Heli Laaksosta lainaten: "kovast kiinnostais tietä misä mu onni viättä kaik välipäivä-ja mist see tietä tulla ovest sisäl juur sillon ko sääki?"Hyvää Ystävänpäivää Ystäväni!

tiistai 8. helmikuuta 2011

tuunausten suunnittelua



Nyt kun mun kirppariprojekti on jo hyvällä mallilla, niin mun kyllä tarvii ottaa kalenterista aikaa ihan vaan tuunauksille. Joku viikon loppu vaan tehdä niitä asioita mitä olen mietiskellyt....pakko laittaa toimeksi, koska mulle tulee kokoajan lisää projekteja joten kohta niitä on niin paljon ettei niitä pysty toteuttamaan. Tuunausten toteutuksen voisin aloittaa vierailulla maali kauppaan. Jo pitkään olen suunnitellut liitu taulun maalaamista, joten liitutaulumaali kuuluu ostos listaan sekä tikkurilan lumi maalit haluaisin myös kokeiluun. Valkoistakin valkoisemmat maalit siis :) iiiso purkki niin voi maalailla kaikkea kivaa VALKOISEKSI! Tuossa ylhäällä on kuva viikon lopun löydöstäni, sabloneista. Katsotaan mitä kaikkea niiden avulla saan aikaan....kunhan pääsen sinne maali kauppaan.
Siitä tulikin mieleeni, että jos sinulla on jokin ihana lause/sanonta/sananlasku tai vaikka runo jonka voisit jakaa ja josta et laita pahaksesi jos se sattuisi lukemaan vaikka meidän seinällä (tai mahdollisesti jossain muualla) niin kommentoi se minulle :) olisin kovin iloinen

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

yläkerran wc




En ole pitkään aikaan ottanut kuvia kodista. Nyt olisi "esittelyvuorossa" yläkerran titanic wc. Tuo titanic tulee siitä, koska nuo laatat mitä siellä on ovat villeroy& bochin mallistosta ja ovat siis samanlaisia, kun on ollut titanickissakin. Tämä vessa oli siis jo rempattu kun muutettiin eli sille ei tarvinnut tehdä mitään. Nuo kaakelit on kyllä kivat ja sileen kivalla tavalla merihenkiset. Ja iso peili ja poreamme tietysti kruunaa kaiken.

kevään tuntua ja herkuttelua

Tänään on taas ollut niin keväinen ilma! Se on mahtavaa, mutta eräs vanhempi asiakkaani sanoi, että sen minkä helmikuu helpottaa, maaliskuu maksaa.... eli kun on taas tottunut ihanan keväisiin ilmoihin tuntuu paukkupakkaset taas niin kylmiltä.
Niin ja olen saanut aloitettua mun kirppisprojektini! jes ei mennyt kuukausia niin kuin ajattelin, nyt olen taas koko viikonlopun kolunnut kaappejani ja kerännyt kirppiskamaa, kun tuntuu, että viikonlopun aikana meni iso kasa tavaraa ja hyvä niin.
Muuten viikonloppu on sujunut ihan vaan oleillessa. Kuluneet viikot on ollut niin kiireisiä töissä ettei ole oikein ehtinyt mitään tehdä. No jospa se tästä vähän hellittää.
Kävin viikonlopulla myös kaupungilla ja hain vihdoinkin seuran logolla varustetut "merikristallit" eli polykarbonaatista valmistetut viinilasit. Ne on hienot vaikka muovia onkin. Kyl sitä kelpaa noista viiniä maistella paatin täkillä.


Tänään on myös herkuteltu....tein Sikke sumarin ohjelmassa http://www.livtv.fi/ohjelmat/sikke-ruokaa-rakkaudella/reseptit tehdyn valkosuklaa-karpalo kakun. Se on sellainen mutakakku tyyppinen keskeltä kostea kakku. Ja niin hyvää NAM!

150 g voita
200 g valkosuklaata
2 dl sokeria
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 dl kuivattuja karpaloita (tms)
ripaus suolaa

1. Vuoraa 24 cm vuoka leivinpaperilla.
2. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa sekoittaen.
3. Lisää voi, sokeri ja munat koko ajan vispaten. Älä hätäänny vaikka aineet tuppaavat aluksi erottumaan. Kunhan saat kaikki munat vispattua joukkoon, taikina tasoittuu.
4. Lisää jauhot, ripaus suolaa ja marjat nopeasti sekoittaen.
5. Kaada vuokaan ja kypsennä 170 asteisessa uunissa noin 30 min kunnes pinta on kullanruskea

tiistai 1. helmikuuta 2011

Sateisen päivän aatteita



Juokseminen on helppoa.
pysähtyminen vaikeaa.
Muistatko miltä tuntui olla utelias?
Ihmetellä uusia asioita.
Vaan kun mikään ei tunnu enää miltään. Niinkö?
Älä alistu
Pinnistele alkuun pienellä. Se kasvaa suureksi.
Löydät ilon. Hyvän olon.
Innostut.
Sitä ihminen kaipaa.
Muutos alkaa pienten tekojen kautta.
Miksei jo tänään?
Kokeile.

Tämä teksti oli voi hyvin lehden mainoksesta. Siinä on paljon ajatusta ja sai minut hyvälle mielelle pitkästä työpäivästä ja sadepäivästä huolimatta.