keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Hyvää alkanutta vuotta 2012!

Uusi vuosi ja uudet kujeet?! Mietin kovasti mitä kirjoittaisin viimevuodesta, mutta se oli niin tasapaksu, joten päätin olla kirjoittamtta siitä. Toki muutamia yleisiä isoja asioita (yleisesti maailmassa tapahtuneita) on jäänyt mieleeni, mutta omasta elämästä ei se suurempia.
No nyt on uusi vuosi ja aika uusille kujeille....katsotaan mitä sitä keksii.
No kuitenkin vuosi vaihtui aika perinteisesti kissan katolla. Se on kesällä yksi Rauman suosituin terassi ja se aukaisee uudenvuodenyönä n. puoleksi tunniksi terassin, mistä saa rommitotia. Sieltä on myös hyvät näykymät katsella ilotulituksia ja moikkailla tuttuja.


Ilta tosin aloitettiin meillä saunomalla ja nauttimalla maan mahtavaa itsetehtyä kebabia! Hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa.

Tässä ohje kebablihaan. Lisänä tietysti pitaleipää, salaattia ym herkkuja.

2 kg sika-nauta jauhelihaa

75 g aromisuolaa

1/2 dl mustapippurijauhetta

chiliä, paprikajauhetta

foliota

Ainekset sekoitetaan keskenään ja muussataan yleiskoneella n.10minuuttia.
Muussaamisen jälkeen painele massasta KUNNOLLA ilmat pois!
Muotoillaan käsivarren pituiseksi pötköksi ja siirretään folion päälle.

Foliolla tasoitellaan liha päistä tasaiseksi ja vuorataan koko paketti uudestaan folioon.
Päät nipistetään kiinni, paistetaan 100 asteessa n.4h
Anna kypsän kebabin vetäytyä 30min huoneenlämmössä ja jäähdytä sen jälkeen kebab täysin viileäksi jääkaapissa. Suikaloi lihasta pitkiä suikaleita ja kuumenna liha 225 asteisessa uunissa pari minuuttia ennen syömistä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti