sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Mustaa ja valkoistaTerveisiä Tukholmasta! Onpas pitkä viikonloppu täällä vierähtänyt nopeasti kauppoja kierrellen ja joulu juttuja koluten. Silmiin pistävä juttu täällä on ollut joulun mustavalkoisuus. Tai oikeastaan kaikki sisustukseen liittyvä on ollut mustavalkoista. Ja ihanaltahan se näyttää! Mä olen aina pitänyt valkoisesta sisustusvärinä ja mustasta pukeutumisessa. Mutta kyllä tuo musta alkaa muutenkin näyttämään päivä päivältä mukavammalta. Olohuoneen musta seinä siis odottaa mahtavan mustan tapetin löytymistä. Mutta siis mustvalkoiseen jouluun... Löysin täältä ihanaa valkoista joulupaperia ja mustaa sinettilakkaa eli tämän vuoden paketit tulee olemaan selkeissä väreissä. Tosin ehkä vähän pitää väriä lisätä esim nauhan muodossa. Katsotaan miltä ne sitten näyttää. Muita löytöjä on mm valkoinen puuhevonen ja brukan valkoiset säilytyslaatikot. Bruka oli ehdoton suosikki kun tänne länsinaapuriin kerran tulee ja ne on hieman halvempiakin täällä. Mieheni tosin oli sitä mieltä että samanlaisia kauppoja on koko tukholma täynnä " vähän koreja ja kynttilöitä niin on naisia jonoksi asti" Monia kauppoja on tullut kierretyä mutta positiiivisin yllätys oli quality outlet barnabyssä. Hieman oli vaikeuksia löytää se mutta kun luotimme minun suuntavaistooni löysimme sen hyvin. Siellä oli monia outlet myymälöitä samassa sumpussa hinnat 30-60% halvemmalla. Siellä tuli kierrettyä peak performancen liike läpikotaisin ja muutamasa muussakin tuli poikettua. Seuraavaksi tosin otan mukaani jonkun enemmän shoppailusta innostuneen ystävän :)
Keskustan kaupoista jäi mieleeni stochome niminen liike. Siellä myytiin kaikkea krääsästä designiin. Hassua oli että siellä muovi hörsyläpörsylä cupcake saippuoiden vieressä oli mm Eero Aarnion puppyjä ja riessentelin säilytys juttuja. Mutta siis kaikessa sekamelskaisuudessaan ihastuin liikkeeseen ja aion jatkossakin vierailla ko.'liikkeessä.
Myös granit niminen liike ihastutti juuri mustavalkoisuudellaan. Liikkeen valikoima oli melko suppea ja sisälsi lähinnä erilaisia säilytys juttuja, mutta omalla persoonallisella tyylillä ihastuin liikkeeseen. Ja siellä tuoksui salmiakki ;) sielä mukaani jäi lahjapaperi ja sinettilakka.
Huomenna siis kohti kotia kivonen tuliaisten kera.

2 kommenttia: