sunnuntai 6. helmikuuta 2011

kevään tuntua ja herkuttelua

Tänään on taas ollut niin keväinen ilma! Se on mahtavaa, mutta eräs vanhempi asiakkaani sanoi, että sen minkä helmikuu helpottaa, maaliskuu maksaa.... eli kun on taas tottunut ihanan keväisiin ilmoihin tuntuu paukkupakkaset taas niin kylmiltä.
Niin ja olen saanut aloitettua mun kirppisprojektini! jes ei mennyt kuukausia niin kuin ajattelin, nyt olen taas koko viikonlopun kolunnut kaappejani ja kerännyt kirppiskamaa, kun tuntuu, että viikonlopun aikana meni iso kasa tavaraa ja hyvä niin.
Muuten viikonloppu on sujunut ihan vaan oleillessa. Kuluneet viikot on ollut niin kiireisiä töissä ettei ole oikein ehtinyt mitään tehdä. No jospa se tästä vähän hellittää.
Kävin viikonlopulla myös kaupungilla ja hain vihdoinkin seuran logolla varustetut "merikristallit" eli polykarbonaatista valmistetut viinilasit. Ne on hienot vaikka muovia onkin. Kyl sitä kelpaa noista viiniä maistella paatin täkillä.


Tänään on myös herkuteltu....tein Sikke sumarin ohjelmassa http://www.livtv.fi/ohjelmat/sikke-ruokaa-rakkaudella/reseptit tehdyn valkosuklaa-karpalo kakun. Se on sellainen mutakakku tyyppinen keskeltä kostea kakku. Ja niin hyvää NAM!

150 g voita
200 g valkosuklaata
2 dl sokeria
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 dl kuivattuja karpaloita (tms)
ripaus suolaa

1. Vuoraa 24 cm vuoka leivinpaperilla.
2. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa sekoittaen.
3. Lisää voi, sokeri ja munat koko ajan vispaten. Älä hätäänny vaikka aineet tuppaavat aluksi erottumaan. Kunhan saat kaikki munat vispattua joukkoon, taikina tasoittuu.
4. Lisää jauhot, ripaus suolaa ja marjat nopeasti sekoittaen.
5. Kaada vuokaan ja kypsennä 170 asteisessa uunissa noin 30 min kunnes pinta on kullanruskea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti