sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Macarons part 2

Pääsiäislomalla on aikaa touhailla kaikkea mukavaa ja makeaa. Tänään vuorossa oli macaron leivokset. Tämä oli nyt neljäs kerta kun kokeilen valmistaa tätä herkkua. Ensimmäisellä kerralla onnistuin hyvin, toisella kerralla tuli ihan susia ja kolmannella ulkomuodoltaan kamalia, mutta hyviä, joten tälle neljännelle kerralle tuli paljon odotuksia. Päätin jos nytkään en onnistu niin olkoon koko macaroonit!
Mutta joka kerralla olen tajunnun mikä on mennyt pieleen ja seuraavalla kerralla korjannut virheet ja onnistuihan se (kohtalaisesti ainakin).
Lupailin jo aikaisemmin näitä herkkuja tehdessäni niistä ohjeen tässä se on

Macarons
n 20 kpl

3 valkuaista (anna vanheta huoneenlämmössä ainakin muutama tunti/jääkaapissa vuorokausi)
4 dl tomusokeria
3 dl mantelijauhoa
elintarvikeväriä

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää tomusokeri vähetellen koko ajan vatkaten.

2. Sekoita mantelijauhe varovasti taikinaan ja värjää elintarvikevärillä.

3. Laita taikina pussiin ja pursota 40 kpl pyöreitä leivoksia (huomioi leviämisvara)


4. Jätä huoneenlämpöön 30 minuutiksi. Ennen uuniin laittoa kopauta peltiä muutaman kerran.
Paista uunin keskitasolla 125 astetta 15 min.



Valkosuklaa täyte
1/2 dl kermaa
100g valkosuklaata
kuumenna kerma kiehuvaksi ja sukata valkosuklaa joukkoon. Anna jäähtyä vähän ja täytä macaronsit.

Kinuski täyte
2dl kermaa
2dl fariinisokeria
1tl voita
Keitä kerma ja sokeri kattilassa. Anna kiehua kunnes seos sakenee. Voit testata kinuskin sopivuuden tiputtamalla tipan vesilasiin ja jos se jähmettyy on kinuski valmista. Lisää lopuksi voi.

NAM!
P.S. mielestäni macaronsit on parhaita seuraavana päivänä kun ne on hetken "vetäytynyt" jääkaapissa.

5 kommenttia:

  1. Miksi peltiä pitää kopauttaa? Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en tiedä mutta kerran jätin koputtamatta ja ne ei oikeen noussut kunnolla ja ei tullut sitä kaunista alareunaa....eli kopautan nykyään :)

      Poista
    2. Kopautus on sen takia, että jos macaron-nappeihin jää pursotettaessa "huiput" niin kopauttamalla ne laskeutuvat ja macaronseista tulee tasaisempia :-D

      Poista
  2. Vaikuttavat kyllä herkullisilta, mutta ehkä hieman työläiltä minun makuuni - odottelen siis, että Helmi oppii leipomaan... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ovat kyllä herkullisia :) ja mulla on tapana hurahtaa sellaisiin leivonnaisiin missä pitää vääntää ja kääntää ja ovat harvinaisen hankalia valmistaa :) mut harvoin kun tekee niin vähän niin kuin harrastuksena :)

      Poista